Bankom d.o.o
Bulevar Nikole Tesle 30A, 11080 Zemun, Beograd
Ponedeljak-Petak: 08:00 - 16:00

Teksturirani sojini proteini proizvode se savremenim  postupkom  ekstrudiranja našeg obezmaščenog sojinog brašna visokim, u mlevenih ljuspica, komadića i kriški. Izvor su proteina, tj. esencijalnih-aminokiselina kao i minerala i vitamina koji su značajni za ceo metabolizam.Anti-nutritivni faktori se deaktiviraju pravilinom termičkom obradom i na taj način povećavaju iskoristivost proteina. Teksturan sojini protein  je proizvod koji ima visoku hranljivu i biološku vrednost.

Teksturirani sojin protein ima visoku sposobnost upijanja vodeno- masnih i mesnih sokova povećavajući stabilnost prehrambenog sistema sprečavajući odvajanje masti i ima antioksidativne efekte. Proizvod karakteriše strukturna stabilnost koji ostaje nepromenjena tokom kuvanja i hidratacije, sterilizacije i sečenja.

Hemiske karakteristike: Sastav Tipične vrednosti  % Garantovane vrednosti %
Protein (N * 625) % 53,0 min. 51
Voda % 7,0 max. 8,0
Mast % 1,0 max 1,5
Celuloza % 3,5 max 3,5
Pepeo % 6,5 max 6,5
PDI (Index rastvorivosti proteina)
% 39,5

* Računato na suvu materiju

Naziv proizvoda Granulacija Boja Tipična moć upijanja %
Texpro - N (ljuspice)
1,0 - 4,0 mm
min 85%
prirodna 350
Texpro - R (ljuspice) 1,0 - 4,0 mm
min 85%
crvena (boja mesa) 350
Texpro - N (ljuspice) 0,075 - 1,0 mm
min 85%
prirodna 300
Texpro - R (ljuspice) 0,075 - 1,0 mm
min 85%
crvena (boja mesa) 300
Texpro - H komadići 5,0 - 20 mm
min 85%
prirodna 220
Texpro - N odresci 40 - 80 mm
min 85%
prirodna 200

 

 

Upotreba:

  • Mesna industrija 
  • Konditorska industrija 
  • Za upotrebu u domaćinstvu

 

 

KLJUČNE PREDNOSTI:

  • Pruža teksturu nalik na meso
  • Prijatnog neutralnog ukusa
  • Smanjuje skupljanje i poboljšava oblik,  zadržava primenu za mleveno meso
  • Prehrambena i ekonomična funkcija