Bankom d.o.o
Bulevar Nikole Tesle 30A, 11080 Zemun, Beograd
Ponedeljak-Petak: 08:00 - 16:00

Politika kvaliteta je sastavni deo poslovne politike Preduzeća Bankom čiji je cilj ostvarenje POSLOVNE IZVRSNOSTI, pa se utvrđuju sledeći principi:

 

1. ODNOS PREMA PARTNERIMA


"Sve što hoćete da ljudi vama čine, činite i vi njima" (Apostol Matej)

U poslovnim odnosima uvijek ćemo štititi interese partnera kao i sopstvene.

 

2. KVALITET PROIZVODA, USLUGA I ODNOSA


"Mogu biti bolji nego što jesam i činicu to ispravno svaki put"

Vrhunski kvalitet naših proizvoda i usluga, koji prevazilazi očekivanja naših klijenata i čini ih lojalnim, je naš prioritetni cilj.

 

3. POBOLJŠANJE KVALITETA


"Usavršavajte se u svemu" (Apostol Pavle)

Ništa nije dovoljno dobro da ne može biti bolje. Otvoriti procese usavršavanja, pocevši od svakog pojedinca u Preduzecu i svih poslovnih procesa, čiji je cilj neprekidno unapređivanje i poboljšanje kvaliteta naših proizvoda i usluga.

 

4.TIMSKI RAD


"Jer ni tijelo nije jedan ud nego mnogi" (Apostol Pavle)
"Ništa nije nemoguće za čovjeka koji to ne mora učiniti sam"

Njegovaćemo timski rad. Poštovanje među zaposlenima i poslovnim partnerima. Sticati prednost kroz požrtvovanje i služenje drugima.

 

5.ZAKONITOST POSLOVANJA


"Podajte, dakle ćesarevo ćesaru, a Božije Bogu" (Apostol Luka gl.20)

U svom poslovanju pridržavaćemo se zakonskih propisa, visokih moralnih načela i dobrih namjera prema partnerima.(bona fide)

Pridržavaćemo se i internih propisa Preduzeća.

 

6.STICANJE PROFITA


"Ko je mnogo sakupio nije mu preteklo, a ko je malo sakupio nije mu nedostajalo" (Poslanica Korinćanima gl.8)

U sticanju profita najveća vrijednost biće nam poštenje u radu. Profit će da pomogne nama da kvalitetnije živimo i da dugoročno koristimo društvu.

 

7.MJERA U POSLOVANJU


"Nikome ništa ne dugujte osim međusobne ljubavi i poštovanja" (Apostol Pavle)

U svom poslovanju tražićemo mjeru. Mjeru u zaradi, rastu i razvoju Preduzeća, potrošnji, nagrađivanju zaposlenih, pomoći u egzistencijalnim potrebama.

 

8. POMOĆ DRUGIMA


"Budite kao Avram, bogatite se, ali i drugima dajte" (Sv. Jovan Zlatousti)

Pored stvaranja profita za osnivače Preduzeća i zadovoljenje normalnih životnih potreba svih zaposlenih radnika, cilj našeg rada mora biti i pomoć onima kojima je pomoć potrebna, siromašnima, humanitarnim organizacijama, crkvi, kulturi, umjetnosti i sportu.

 

9.EKOLOGIJA, ZDRAVLJE I BEZBJEDNOST LJUDI


"Čistima je sve čisto. Čist život je najveća vrijednost" (Sv. Oci)

Obavezujemo se da ćemo na sistematičan način poštovati prirodu i brinuti o očuvanju, zaštiti i unapređenju životne i radne sredine, zdravlja i bezbjednosti naših proizvoda i usluga, zaposlenih i potrošača, ne odričući se kulturnog i naučno-tehničkog, tehnološkog i privrednog napretka civilizacije. Proizvodi i usluge koje isporučujemo biće ekološki i higijenski ispravni i provjereni, primjenom sistema higijenske ispravnosti, tako da ne ugrožavaju prirodu, zdravlje i bezbjednost ljudi.

 

10. OBAVEZNOST PRIMENE, STALNOG PREISPITIVANJA I POBOLJŠAVANJA


"Ispitajte sebe da li pravo hodite i radite" (Apostol Pavle)

Svi zaposleni dužni su da poštuju i da se pridržavaju usvojene politike kvaliteta, da stalno preispituju i iznalaze poboljšanja u svom radu, što traži potpunu posvećenost poslu, jer u Preduzeću ima mjesta samo za one koji mogu da prihvate i usvoje ovakvu poslovnu kulturu.

Beograd, 01.07.2003.