Bankom d.o.o
Bulevar Nikole Tesle 30A, 11080 Zemun, Beograd
Ponedeljak-Petak: 08:00 - 16:00

Zamena za mleko za ishranu teladi Ekolak T

U govedarstvu ishrana podmlatka ima značajnu ulogu u razvoju grla sa dobrim proizvodnim karakteristikama. U prvih sedam dana života veoma je značajno da telad uzimaju majčino mleko zbog visokog sadržaja imunoglobulina (osnovna odbrana organizma) pošto još nisu proizveli sopstveni. Posle ovog perioda može se postepeno početi sa uvođenjem zamena za mleko.

Kod ishrane teladi značajno je da se postigne, kako dobar prirast, tako i pravilan razvoj budućih proizvodno - reproduktivnih karakteristika. Što znači da nije dovoljno postići samo brz rast i povećanje telesne mase teladi, već adekvatnim karakteristikama hrane, koju životinja uzima u periodu rasta, treba omogućiti i pravilan razvoj svih organa. Sve to je veoma značajno, zato što je samo pravilno razvijeno grlo - zdravo grlo koje daje dobre proizvodne rezultate.

EKOLAK T je sačinjen od domaćih hraniva poznatog porekla i proverenog kvaliteta (proizvoda na bazi mleka, punomasnog termički obrađenog brašna oljuštenog zrna soje, kvasca, masti, rafinisanih ulja, dekstroze, emulgatora, minerala, vitamina i drugih dodataka).

EKOLAK T se dobro rastvara u vodi i ne stvara talog, što znači da tele popije celu rastvorenu količinu. Telad ga rado piju, pošto je ukusan i prijatnog mirisa. Telad pojena EKOLAK-om T dobro napreduju i pravilno se razvijaju, vitalna su, živahna, dlaka im je sjajna i lakše prelaze na čvrstu hranu. Sve ovo je dokaz dobro izbalansiranog obroka.

Hemijski sastav Proteini Vlaga Masti Celuloza Pepeo Detaljnije
EKOLAK-T min 23% max 6% min 15% max 1% max 8% Hemijska analiza 

Pakovanje: 10kg i 25kg
Uslovi skladištenja: Čuvati na suvom, hladnom i tamnom mestu
Rok trajanja: 90 dana
Reference:
Gebi Čantavir, Sinac Komerc Petrovac na Mlavi, Tikavet Mladenovac

Karakteristike: 

  • Prijatan ukus i aroma
  • Dobra rastvorljivost
  • Ekonomska isplativost
  • Ušteda kravljeg mleka

 

Efekti:

  • Dobar prirast
  • Zdrava i vitalna teladi