Bankom d.o.o
Bulevar Nikole Tesle 30A, 11080 Zemun, Beograd
Ponedeljak-Petak: 08:00 - 16:00

Zamena za mleko za ishranu prasadi Ekolak i Ekolak Plus

Savremena svinjarska proizvodnja koncipirana je tako da "nema odmora" tokom celog perioda tova. To znači da prase posle odlučivanja prelazi na isključivo koncentrovani obrok, koji mora biti tako sačinjen da obezbeđuje kako nutritivno-kvalitativne, tako i zdravstveno-higijenske osobenosti. Imunološki sistem, koji u periodu odlučivanja dolazi u krizu, mora biti podržan kvalitetnom i lako usvojivom hranom (dobra svarljivost i laka resorpcija) da bi taj sistem funkcionisao kako treba. Prasad koji taj period prođu bez bolesti i dijareje kasnije lako ulaze u intenzivan tov i, u principu, vrlo retko obolevaju. Zato je uloga i značaj zamene za mleko neprocenjiva.
EKOLAK i EKOLAK PLUS su prirodne mlečne zamene za ishranu prasadi, vrlo ukusne i lako svarljive. Proizvode se od visoko-kvalitetnih sirovina koje nisu genetski modifikovane. Razlika između ova dva proizvoda je u sadržaju laktoze: EKOLAK sadrži samo onaj procenat laktoze iz surutke u prahu, a u EKOLAK PLUS se laktoza dodaje posebno.
Zdravo prase hranjeno sa predstarterom, starterom i groverom, u koji su uključene zamene za mleko ide u intenzivan tov imunološki potpuno pripremljeno. Upotrebom aditiva i posle tog perioda, i upotrebom sojine pogače u svim smešama za ishranu domaćih životinja, dobijamo vrhunsku hranu. Meso tako hranjenih životinja je odličnog kvaliteta, a cena koštanja je niža nego inače. Ali sama činjenica da konzumiramo zdravstveno ispravno meso je dovoljna.

Hemijski sastav Proteini Vlaga Masti Celuloza Pepeo Laktoza
Ekolak min 40% max 8%  min 5% max 3,5% max 8% min 7%
Ekolak Plus 16% min 36% max 7%  min 5% max 3% max 8% min 16%
Ekolak Plus 20% min 36% max 7%  min 5% max 3% max 8% min 20%

Pakovanje: 10kg i 25kg
Uslovi skladištenja: Čuvati na suvom, hladnom i tamnom mestu
Rok trajanja: 180 dan
Reference
Sto Posto d.o.o. Velika Plana, Farm Commerc d.o.o. Čantavir, FSH Jabuka AD Pančevo, Farmer d.o.o. Svilajnac, AD Dragan Marković Obrenovac, IM Matić Novi Sad, Patent CO Mišićevo, RIT d.o.o. Čoka, AD Doža Đerđ Bačka Topola

Karakteristike: 

  • Visok nivo kvalitetnih, lako svarljivih proteina
  • Visok nivo esencijalnih aminokiselina
  • Visok nivo ukupnih masti
  • Visok nivo laktoze
  • Prijatan ukus i aroma
  • Ekonomski isplativ

 

Efekti:

  • Lakši period odlučenja
  • Dobar prirast
  • Manja smrtnost

Reference: Bogdanović d.o.o. Paraćin, Pilefarm Ribare, Union MZ d.o.o. Požarevac, Rebra Komerc Beograd, Perutnina Ptuj-Topiko Bačka Topola, Inberg Boljevci, Asprom Beograd, Timkok Pančevo, A.D. Krivaja, Fili Pili Beograd, FSH Jabuka Pančevo, Kotlenik Promet d.o.o. Ladjevci, Sava Kovačević Vrbas