Bankom d.o.o
Bulevar Nikole Tesle 30A, 11080 Zemun, Beograd
Ponedeljak-Petak: 08:00 - 16:00

BIOPRO 35

Punomasni  sojin griz (Biopro 35) se proizvodi od zdrave, oljuštene soje, posebnim hidrotermičkim tretmanom u toku koga se ne odstranjuje ulje. Hidrotermički tretman sojinog zrna obezbeđuje proizvod visoke hranljive i biološke vrednosti sa inaktiviranim antinutritivnim faktorima, bez upotrebe hemijskih reagenasa, čime se povećava iskoristljivost proteina. Pored toga, prirodan odnos visokovrednih proteina, sojinog ulja, lecitina, minerala i vitamina rastvorljivih u mastima, ostaje nenarušen.

Biopro 35 je značajan zbog svojih funkcionalnih osobina: emulgovanja, stabilizovanja, vezivanja i zadržavanja vode, sprečavanja užeglosti masti – usled prirodno visokog sadžaja tokoferola. Upotrebom Biopro 35 povećava se hranljiva vrednost, poboljšavaju organoleptička svojstva, kao i održivost finalnog proizvoda.Biopro 35 se zavisno od potrebe proizvodi u različitim granulacijama, u rasponu  250-500 mikrona..

Dodavanjem Biopro 35  povećava se ekonomičnost, zbog korišćenja veće količine vode pri formiranju zamese, poboljšanja hranljive vrednosti, kvaliteta, boje i ukusa.Upotreba Biopro 35 utiče i na smanjenu potrošnju jaja i masti i poboljšava raspodelu masti i šećera.

Hemijski sastav

Vlaga Protein Masti Pepeo Celuloza
3-4% 40% 23% 5% 2%

Upotreba: Biopro 35 se koristi u konditorskoj i pekarskoj  industriji