Bankom d.o.o
Bulevar Nikole Tesle 30A, 11080 Zemun, Beograd
Ponedeljak-Petak: 08:00 - 16:00

CINK SULFATI I CINK OKSID

Cink sulfat je beli rasuti prah koji sadrži najmanje 35% cinka. Osim Cink Sulfata, koristi se i Cink Oksid, koji sadrži najmanje 72% aktivne supstance.

Upotreba:
Dodatak u proizvodnji stočne hrane i mineralno – vitaminskih predsmeša po odredjenim recepturama. Cink se dodaje kroz cink sulfat ili cink oksid, jer se u čistom obliku ne može i ne sme upotrebljavati u ishrani životinja. Cink je u organizmu životinja dosta ravnomerno rasporeden. Veća koncentracija cinka je prisutna u kostima, jetri, bubrezima, koži, dlakama i vuni životinja, a naročito u nekim tkivima kao što su muški polni organi.

Cink predstavlja kofaktor u nekoliko različitih enzimskih sistema. Zbog toga je rasprostranjenost cinka u organizmu u neposrednoj vezi sa distribucijom enzima koji sadrže cink. Visoka koncentracija cinka u pankreasu vezana je za prisustvo enzima za varenje koji sadrže cink i veze cinka za insulin. Najveći broj obroka obezbeduje dovoljne količine cinka za potrebe domaćih životinja. Znaci nedostatka cinka su: subnormalan porast, smanjenje konzumiranja i loša konverzija hrane, pogoršane reproduktivne performanse i deformacije na koži i njenim izraslinama (dlaka, vuna, perje) - parakeratoza. U mladih pilića simptomi nedostatka cinka uključuju perutanje kože, slabo operjavanje i kovrdžanje perja. Opadanje proizvodnje jaja, smanjeno leženje i pogoršan razvoj embriona pilica, javljaju se pri deficitu kokoši u cinku.
Uslovi skladištenja: Čista i suva skladišta
Pakovanje: 25 kg
Rok upotrebe: 3 godine
Zemlja porekla: Cink sulfat - Kina, Cink oksid - Poljska