Bankom d.o.o
Bulevar Nikole Tesle 30A, 11080 Zemun, Beograd
Ponedeljak-Petak: 08:00 - 16:00

CALPAN

Calpan 99% je proizvod koji se javlja u vidu belog praha, sa pH vrednošću od 6.0 do 9.0. Sadržaj kalcijuma u Calpanu se kreće od 8.2 – 8.6%.

Upotreba: Calpan se koristi u proizvodnji premiksa i komponenti za stočnu hranu, kao i u proizvodnji tečne hrane za ishranu životinja i proizvodnji zamena za obrano mleko u prahu. Vitamin B5 je izolovan iz kvasca , a kao preparat se pojavljuje u formi kalcijum pantotenata (calpan). Prisustvo vitamina B5 je neophodno u oksidativnim procesima u ćelijama, ali učestvuje i u sintezi holesterola i masti. Nedostatak izaziva slabo razvijanje perja, promene na koži, promene na očnim kapcima, smanjenje kvaliteta jaja za nasad itd. Izvori ovog vitamina su pšenicne mekinje, kvasac, lucerkino brašno. U slučaju nedovoljne količine vitamina B5 u ishrani stoke, Calpan 99% se koristi kao dodatak u smešama.

Uslovi skladištenja:
Calpan je stabilan na vazduhu i svetlosti, ukoliko je zaštićen od vlage i toplote. Potrebno ga je skladištiti na temperaturi ispod 25 °C. Otvorena pakovanja je potrebno potrošiti u vrlo kratkom roku.

Pakovanje: 25 kg.
Rok upotrebe: 3 godine.
Proizvodjač: DSM Nutritional Products Europe Ltd. SINTOFARM a.p.a., Italija