Bankom d.o.o
Bulevar Nikole Tesle 30A, 11080 Zemun, Beograd
Ponedeljak-Petak: 08:00 - 16:00

Ekofish Meal- Vegetable replacement for fish meal

EKOFISH MEAL

Biljno visokoproteinsko hranivo ekofish meal  je dugo očekivani proizvod na našem tržištu koji u potpunosti zamenjuje riblje brašno, koje se zbog zdravstvenih razloga u svetu, a i kod nas, izbacuje iz upotrebe. Sve su češće bolesti koje se javljaju upotrebom animalnih hraniva u ishrani životinja, veoma su jakog mirisa koji se prenosi na mleko, jaja i meso. Animalni proteini su podložni lakom kvarenju jer se pod dejstvom mikroorganizama razlažu dajući štetne produkte.

Imajući u vidu loše strane upotrebe ribljeg brašna, a ne zaboravljajući dobre nutritivne osobine, studioznim i temeljnim radom dobijena je visokoproteinska i visokokvalitetna biljna zamena za riblje brašno EKOFISH MEAL, koja je zamenila nutritivne osobine, a pri tom izbegla sva loša svojstva ribljeg brašna.

EKOFISH MEAL je vrlo ukusno i lako svarljivo hranivo koje predstavlja jedinstven izvor proteina (minimum 60%), esencijalnih aminokiselina, sojinog ulja, lecitina, minerala i vitamina rastvorljivih u mastima.
Proizvedeno je korišćenjem savremene tehnološke opreme koja omogućuje dobijanje higijenski ispravne i zdravstveno bezbedne hrane.
Osnovna sirovina su visoko koncentrovani sojini proteini obogaćeni drugim aditivima, koji u potpunosti zamenjuju riblje brašno u proteinskim, energetskim, mineralnim i svim drugim osobinama.

Hemijski sastav Proteini Vlaga Masti Celuloza Pepeo
EKOFISH MEAL min 60% max 8% min 5% max 4% max 7%

Upotreba: Za proizvodnju stočne hrane

Karakteristike: 

  • Visoka svarljivost
  • Visok nivo proteina
  • Visok nivo esencijalnih aminokiselina
  • Visok nivo masti

 

Efekti:

  • Veća konzumacija
  • Brz porast

Reference: Gebi Čantavir, Stari Tamiš AD Pančevo, Hrana Produkt d.o.o. Sremska Mitrovica, Comp. Astor doo Odžak, Naučni institut za stočarstvo, Živinopromet Despotovac, Agroplus Kragujevac, Dragan Marković Obrenovac, Eraković d.o.o. Bečej, FSH Jabuka Pančevo, Polj.gazd.Vešić Vladimir Glušci, VS ZOO Lek Badovinci, Farmer d.o.o. Svilajnac