Bankom d.o.o
Bulevar Nikole Tesle 30A, 11080 Zemun, Beograd
Ponedeljak-Petak: 08:00 - 16:00

Ronozyme NP 10.000 FYT/g

Ronozyme NP 10.000 FYT/g je nova fitaza, naslednik veoma uspešne fitaze Ronozyme P5000. Fitaze služe da smanje potrebe za monokalcijumom i dikalcijumom tako što oslobađaju fitinski vezani fosfor iz biljaka (žitarica) koje životinje ne mogu da iskoriste. Ronozyme NP se odlikuje još boljim karakteristikama od svog prethodnika:

Bolja fitazna aktivnost

  • Poboljšana fitazna stabilnost u digestivnom traktu;
  • Povećano oslobađanje fitinskog fosfora i kalcijuma u obrocima za živinu i svinje - Ronozyme NP oslobađa najviše fosfora, kalcijuma, drugih minerala i energije i amino kiselina.

Bolja toplotna stabilnost

  • Ronozyme NP (CT) je toplotno najstabilnija fitaza na tržištu. Poboljšana CT (coated - patentirana zaštita) formulacija omogućava zadržavanje visoke aktivnosti od preko 90% i nakon peletiranja na temperaturi od 95°C.

Bolji indeks umešavanja

  • Nova free-flowing formulacija kao i povećan broj fitaznih jedinica, a isto doziranje kao kod prethodne, omogućavaju bolji indeks umešavanja koji je i do 5 puta veći od drugih proizvoda na tržištu.

Bolji finansijski efekat - veći profit

  • Ronozyme NP snižava troškove ishrane smanjenjem potrebe za neorganskim izvorima fosfora - čak i za 25% više nego kod prethodne fitaze.

Ronozyme NP sadrzi 10.000 fitaznih jedinica po gramu proizvoda (FYT/g). Odlikuju se odlicnim manipulativnim karakteristikama (sa 0% prasine, odlicna protocnost i indeks umesavanja) i predstavlja najtermostabilniju fitazu na trzistu. Idealna je za sve vrste peletirane hrane. Doziranje - koke nosilje 90g/t gotove hrane, ostala zivina 150g/t gotove hrane i svinje 150g/t gotove hrane.

Uslovi skladištenja: Ronozyme NP se skladišti na temperaturi ispod 25 °C. Produženo skladištenje na temperaturi iznad 30 °C treba izbegavati. Treba izbegavati udisanje praha ili direktni kontakt, primenjujući prikladne mere zaštite i lične higijene.
Pakovanje: 20 kg.
Rok upotrebe:  Dve godine. Datum proizvodnje je naznačen na pakovanju.
Proizvođač: DSM Nutritional Products Europe Ltd.