Bankom d.o.o
Bulevar Nikole Tesle 30A, 11080 Zemun, Beograd
Ponedeljak-Petak: 08:00 - 16:00

LIZIN

Proteini imaju vitalnu ulogu u svakoj živoj ćeliji organizma.Aminokiseline su osnovne gradivne jedinice proteina, a dobijaju se pri razgradnji proteina, pod uticajem enzima, kiselina ili baza. Hranljiva vrednost proteina hrane zavise od aminokiselina koje se oslobode u toku procesa varenja.
Lizin je jedna od esencijalnih aminokiselina. Esencijalne aminokiseline se ne mogu sintetizovati u organizmu u količini koje obezbeđuju fiziološke potrebe te zbog toga moraju biti unete sa hranom. Lizin je proizvod koji se javlja u vidu kristalnog praha, beličaste i bledo žute boje, bez specifičnog mirisa. Proizvodi se fermentacijom prirodnih sirovina poljoprivrednog porekla kao što su repina melase ili skrobni hidrolizati. Sadržaj aktivne supstance je 99 %.

Upotreba:
Koristi se kao dodatak u proizvodnji stočne hrane za ishranu prasadi, krmača, tovljenika, broilera, koka nosilja, teladi (u zamenama za mleko), ćurki, zečeva, ali i kao dodatak u hrani za kućne ljubimce i ribe.

Uslovi skladištenja:
Čuva se na suvom i tamnom mestu. Treba izbegavati izvore sagorevanja. Što se tiče sigurnosti ljudi koji dolaze u kontakt sa proizvodom, preporučuje se nošenje maske i rukavica.
Pakovanje: Vreće 25 kg.
Rok upotrebe: 1 godina
Proizvođač: Bio Chem