Bankom d.o.o
Bulevar Nikole Tesle 30A, 11080 Zemun, Beograd
Ponedeljak-Petak: 08:00 - 16:00

METIONIN

Po svojoj hemijskoj prirodi proteini su veoma kompleksna azotna jedinjenja. Naziv protein označava materije od najvećeg značaja, a potiče od grčke reči proteious, što znači prvi ili najvažniji. Aminokiseline su osnovne građevne jedinice proteina, a dobijaju se pri razgradnji proteina, pod uticajem enzima, kiselina ili baza. Hranljiva vrednost proteina hrane zavise od aminokiselina koje se oslobode u toku procesa varenja. organizmu u kojima proteini aktivno ne učestvuju. Esencijalne aminokiseline se ne mogu sintetizovati u organizmu u količini koje obezbedjuju fiziološke potrebe te zbog toga moraju biti unete sa hranom. Jedna od esencijalnih aminoliselina jeste metionin. Metionin je proizvod koji se javlja u vidu praha bele boje.

Upotreba: Koristi se kao dodatak u proizvodnji stočne hrane za ishranu prasadi, krmača, tovljenika, broilera, koka nosilja, teladi (u zamenama za mleko), ćurki, zečeva, ali i kao dodatak u hrani za kućne ljubimce i ribe.

Uslovi skladištenja:
Čuva se na suvom i tamnom mestu. Treba izbegavati izvore sagorevanja. Što se tiče sigurnosti ljudi koji dolaze u kontakt sa proizvodom, preporučuje se nošenje maske i rukavica.
Pakovanje: Vreće od 25 kg.
Rok upotrebe: 5 godina.
Proizvođač: DSM Europe, Basel, Switzerland