Vesti O nama Proizvodi i usluge Politika kvaliteta Kontakt

Vitamin B12

Vitamin B 12 1% je fini prah, crvenkasto – smeđe boje. Sadrži od 9 000 – 11000 mg/kg vitamina B 12.

Upotreba

Vitamin B12 - 1% se koristi u proizvodnji premiksa i smeša za ishranu stoke. Animal protein factor (APF - faktor), zooferin i cow manure factor (faktor kravljeg dubreta) su faktori porasta neophodni za maksimalan prirast žive mase, kada su životinje hranjene obrocima sastavljenim od biljnih hraniva. Zaključeno je da APF - faktor nije protein sam po sebi, već je kasnije izolovan kao novi vitamin – B 12.

Nedostatak vitamina B 12 (cianokobalamin, antianemicni vitamin) dovodi do usporavanja porasta, poremećaja u kretanju, slabog apetita, a kod živine i do smanjenja kvaliteta jaja za nasad. Ovaj vitamin se sintetizuje pod uslovom da se u hrani nalazi potrebna količina kobalta. Medutim, sinteza ovog vitamina nije dovoljna pa se potrebe moraju podmirivati iz hrane naručito kad se radi o intezivnnoj proizvodnji.

Izvori ovog vitamina su isključivo hrana životinjskog porekla, pošto je biljna hrana skoro potpuno siromašna ovim vitaminom. Kod čoveka se javlja “perniciozna anemija” - teško oboljenje sa smanjenim sadržajem crvenih krvnih zrnaca, ali normalnim hemoglobinom (krvnim pigmentom koji je ujedno nosač kiseonika i transporter u krvi). U ishrani životinja biljnim hranivima, vitamin B 12 – 1% se koristi kao dodatak, kako bi se obezbedile količine neophodne za normalan rast i razvoj.

Uslovi skladištenja

Vitamin B 12 je prilično stabilan u dodiru sa vazduhom i vlagom, ali je osetljiv na svetlost. Temperatura u skladištu mora biti ispod 25 °C. Proizvod je bezbedan za upotrebu. Treba izbegavati udisanje i direktan kontakt, uz primenu odgovarajućih mera zaštite i lične higijene.

Pakovanje

Papirne vreće od 25 kg

Rok upotrebe

2 godine.

Proizvođač

DSM Nutritional Products Europe Ltd.

SINTOFARM a.p.a, Italija

Povratna informacija

Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici?

Da    Ne

Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje?

Da    Ne

Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja?

Da    Ne


 

Proizvodi iz grupe Vitamini

Rečnik pojmova

Zatražite ponudu

 


Bankom Logotip
  • Bankom d.o.o. Beograd
  • Bulevar Nikole Tesle 30A
  • 11080 Zemun, Beograd
  • Telefon +381 11 319 0052
  • Faks +381 11 319 0770
  • Za ostale kontakt podatke pogledajte kontakt stranicu

Copyright © 2018 Bankom Group. All rights reserved.