Vesti O nama Proizvodi i usluge Politika kvaliteta Kontakt

Bakar sulfat

Bakar sulfat je proizvod koji se javlja u vidu kristalnih granula ili praha, plave boje. Sadrži najmanje 25% bakra. Veoma je bitan za porast i prevenciju brojnih kliničkih i patoloških poremećaja kod svih vrsta domaćih životinja.

Upotreba

Dodatak u proizvodnji stočne hrane i mineralno – vitaminskim smešama po odredjenim recepturama. Bakar se dodaje kroz bakar sulfat, jer se u čistom obliku ne može i ne sme upotrebljavati u ishrani životinja. Simptomi nedostatka bakra značajno se razlikuju u zavisnosti od vrste životinja. Anemija životinja predstavlja opšti simptom, zatim smanjen porast, nenormalan razvoj (nakaznost) kostiju, depigmentacija dlake, perja i vune, nepravilna keratinizacija vune i proliv. Kod jagnjadi i teladi javlja se enzootska ataksija koja se ispoljava nekoordiniranim pokretima zadnjih nogu, ukočen hod sa zanošenjem zadnjeg dela tela, što su sve karakteristični nedostatci bakra do koga dolazi u prvih nekoliko nedelja nakon rodjenja. Neke od životinja se potpuno paralizuju i ne mogu se kretati.

Nivoi bakra obično su niski u krvi majke i obolelog mladunčeta. Degenerativne promene su prisutne i na mozgu i na kičmenoj moždini. Trovanja bakrom su veoma retka pri čemu na visoke koncentracije su svinje najotpornije, goveda nešto manje, a ovce su veoma osetljive.

Uslovi skladištenja

Čista i suva skladišta

Rok upotrebe

3 godine

Zemlja porekla:

Rusija


Dodatne informacije

Stariji izveštaji o ispitivanju su dostupni na zahtev
Povratna informacija

Da li ste pronašli željenu informaciju na ovoj stranici?

Da    Ne

Da li je sadržaj na ovoj stranici lak za razumevanje?

Da    Ne

Da li je sadržaj kompletan i sa dovoljno detalja?

Da    Ne


 

Proizvodi iz grupe Minerali

Rečnik pojmova

Zatražite ponudu

 


Bankom Logotip
  • Bankom d.o.o. Beograd
  • Bulevar Nikole Tesle 30A
  • 11080 Zemun, Beograd
  • Telefon +381 11 319 0052
  • Faks +381 11 319 0770
  • Za ostale kontakt podatke pogledajte kontakt stranicu

Copyright © 2018 Bankom Group. All rights reserved.