Bankom d.o.o
Bulevar Nikole Tesle 30A, 11080 Zemun, Beograd
Ponedeljak-Petak: 08:00 - 16:00

BIOPRO 30

Punomasno umereno tostovano meko sojino brašno (Biopro 30) se proizvodi od zdrave, oljuštene soje, posebnim hidrotermičkim tretmanom u toku koga se ne odstranjuje ulje. Hidrotermički tretman sojinog zrna obezbeđuje proizvod visoke hranljive i biološke vrednosti sa inaktiviranim antinutritivnim faktorima, bez upotrebe hemijskih reagenasa, čime se povećava iskoristljivost proteina. Pored toga, prirodan odnos visokovrednih proteina, sojinog ulja, lecitina, minerala i vitamina rastvorljivih u mastima, ostaje nenarušen.
Biopro 30 je značajan zbog svojih funkcionalnih osobina: emulgovanja, stabilizovanja, vezivanja i zadržavanja vode, sprečavanja užeglosti masti – usled prirodno visokog sadžaja tokoferola. Upotrebom brašna Biopro 30 povećava se hranljiva vrednost, poboljšavaju organoleptička svojstva, kao i orživost finalnog proizvoda. U pekarskoj industriji se koristi u količinama od 15 – 20%, računato na količinu pšeničnog brašna, zavisno od namene proizvoda (visokoproteinski hleb, hleb za dijabetičare itd.)
Dodavanjem Biopro 30 u hleb povećava se ekonomičnost, zbog korišćenja veće količine vode pri formiranju zamese, poboljšanja hranljive vrednosti, kvaliteta i boje kore. U konditorskoj industriji koristi se kao dodatak za poboljšanje hranljive vrednosti i kvaliteta konditorskih proizvoda, u količinam do 10%. Upotreba Biopro 30 utiče na smanjenu potrošnju jaja i masti, poboljšava raspodelu masti i šećera.

Hemijski sastav

Vlaga Protein Masti Pepeo Celuloza
3,5% 41% 25% 5% 2%

Upotreba: Biopro 30 se koristi u konditorskoj industriji

Karakteristike: 

  • Visoka svarljivost
  • Visok nivo proteina izuzetnog kvaliteta
  • Visok nivo esencijalnih aminokiselina
  • Visok nivo masti
  • Dobar emulgator i stabilizator
  • Dobro antioksidativno delovanje

 

Efekti:

  • Poboljšava hranljivu vrednost
  • Poboljšava organoleptička svojsva proizvoda
  • Poboljšava održivost finalnog proizvoda

Reference: Pip Novi Sad